Isnin, 19 Julai 2010

Penantian yang mendebarkan...ceh

Apakah perasaan bakal2 ibu yang sikit hari je lagi nak berjuang untuk melahirkan si comel dalam tummy selama 9 bulan tu? Ohh... sungguh! rasa tak percaya dan hilang segala lelah kendung si kecil dalam perut ni. Harap2 sejuklah perut ibu mengandungkan kamu yea~~~

Hehehe... ramai dah risau bila tengok sy tak delivery lagi, EDD semakin dekat. 27 Julai ne. kawan2 yang sama2 preggy ramai yang dah selamat delivery. Alhamdulillah.

Tapi, makin dekat. rasa macam makin senang pulak saya bawak dia. takde rasa sakit2 ke, bisa2 ke, cramp2 ke, hai~~ baby, janganlah buat ibu risau plk, takkanlah nak duduk dalam tummy ne lama2 lagi???? sebelum ne, sampai sy rasa macam dah dekat je nak delivery, yelah dengan cramp2 bagai, perut asik mengeras je, pastu kat ari2 makin senak. nak g kerja pun xde mood sebab tak larat sangat. jalan pun slow2 je. Tapi minggu2 akhir preggy ne, dah tak rasa sakit plk. Tapi baby gerak macam biasa. Bila hubby usik je, dia mulalah drift dalam ne.

 Aiyoo, cantiknya kebaya ne...geram!

Ohw~~ kaki yang bengkak semakin surut. petanda dah nk delivery ke? sebab ramai yang kata camtu. ke sebab kena urut hari? Masaklah barang2 ibu belum kemas lagi. main campak2 je. nasib barang2 baby dah siap packing dah. tapi belom letak dalam kete pon. hehehe~~

pink pon canteek...

 Harap2lah baby kuar akhir Julai ne, sama bulan dengan tarikh lahir daddy, ceh~~ senanglah nak celebrate. sekali harung je.. hehehe... 

Ok, 21 Julai ne ada appoitment kt KK. Appoitment lagi!! setakat ne, syukurlah sangat2 sebab sedegil2 dan semalas2 sy, tak pernah ponteng/skip walau 1 pun duty check kat KK. Better Kk daripada Hospital sebabnya kalau dtg je appoitment kt HPSF, besar je kemungkinan untuk sy di warded!! haih, aim betul diorang tu kat sy. myampah tau. Sekarang tengah tercari2 madu asli untk minum time pantang nanti. Nak yang asli . takpelah kalau mahal pun asalkan dapat yang asli. sebab sy betul2 zero kalau nak bezakan antara madu asli dengan air gula madu tiruan! dengar2 500g pun harga dah cecah 50++ jugaklah. huh~~ 

takpelah, 2 tahun sekali. aik macam dah pasang niat nak preggy lagi je ne??? ayoyo...



p/s: haih, dah jatuh cinta pada kebaya nyonya tu, dah set nak pakai time hari raya. tapi macam tak sure je muat lagi size s ke size m dah??? Adoooyai..

2 ulasan:

Zuhaira berkata...

eiza, i dh overdue seari. dokter bg mase smpai 27 julai, klu tak bersalin gak , kene gi serah diri la kt spital.. huhu jgn2 nnt bday baby kita same ek.. haha tp tamaula lame sgt.. tak lrt dh ni...

eiza berkata...

zu, hehe tulah risau betollah.sy lebih rela baby kuar awal sket dari due. takut betol kalo kne paksa bersalin ne.. harap2 kita sama2 dpt delivery normal n xde paksa2 kn...:)