Selasa, 2 Oktober 2012

First rekod untuk adik Amber


Memandangkan hari ni aku rasa sangat malas dan bosan, jadi decide untuk ambik half day pergi  klinik buat buku merah. Bg sesiapa yg x tau, buku merah tu khas untuk wanita pregnant ok.
Dulu, masa kt tempat kerja lama, aku selalu merungut... knp ini tak boleh, itu tak boleh, bos cerewet, xde timbang rasa.  Sebenarnya adatlah kan bila jadi kuli ni, kenalah berdisiplin. Tapi, manusia ni bila dah lama berada di tempat yg sama, mulalah eksyen. nak tunjuk power.. semua peraturan langgar. akulah tu dulu...
Dan sekarang, bila menyerah diri pada negara, barulah aku rasa apa sebenarnya yang dikatakan patuh. aku sedang belajar untuk masuk sharp 7 pg. hari-hari. nak masuk lambat? hadaplah pengetua @ GPK kalau berani. kira oklah tempat dulu, malas sikit je masuk kerja jam 10 pg... !

Dan aku tahulah yg pejawat awam sekarang bukan macam dulu. sekarang semua dah efisyen kan. pg jelah jabatan2 gov, anda pasti dilayan. Call lebih baik dari dululah, kalau dulu asiklah tak berangkatkan. dulu-dulu ramai yg menyampah dengan pejawat awam ni. Tanggapan pd pejawat awam, makan gaji buta. Tapi sebenarnya, pejawat awam ni banyak sangat kerja hokey.. kira stok, audit lah, nazir nk melawat, pengetua nak melawat...kadang-kadang Menteri pun datang melawat tau, tengok budak buat kerja ke tak,  macam-macam agenda dalam setahun. Kami buat kerja okay.

Sebenarnya aku nak bagitau, susahnya nak dapat kelepasan amik hallf day tadi. Tangok, ingat senang-senang ke. Habis aku kena mukadimah buku merah tu ape process smpai beranak. huhuhu...
Dulu, senang-senang je boleh keluar, nak masuk lambat ke, Bg jelah reason mengandung nk g checkup. Geranti lepas. sekarang ni hai takutnya nak mengadap mengetua tulah yg mengatasi segala. Padahal dapat je keluar kan..
penakut.

dan bermulalah kembali rutin yang aku tak suka masa mengandung ni, nak menghadap masalah hb low, dan asiklah kena cucuk. fedup!
Makanan apa yg boleh buat kita tambah darah lagi, suplement or apa2 jelah. tapi xnak ad effect menyihatkan bayi sgt2.. cehh ngengadakn..
bukan apa, takut tak terdaya aku nak push nanti. ni nak masuk 3 bln pun perut aku dah buncit semacam je. Aduh....







1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)