Sabtu, 10 Julai 2010

Berpantang dengan Nona Roguy

Ingat tak pening ke nak buat pilihan dan keluarkan duit ratus2 semata-mata untuk set bersalin yang hanya digunakan untuk sebulan sahaja. Ya. saya memang cukup kedekut hokey untuk buat investment maya seperti ini.Tapi mengenangkan keinginan saya yang betul2 memberontak mahu cantik ewah2 pejamkanlah mata kuarkan modal untuk itu.Oh, sebelum ni memang dah ada hati nak pakai set NR pon.

Sebenarnya sy tau, guna set bersalin mana2 pon sama je kalau cantik disiplin kita untuk amalkan jamu2 bagai semua. nasiblah sy ni memang jenis orang yang pantang nampak ubat2 pahit dan jamu2 yang bucuk tu. pantang nampak je lari....~~ Akhirnya setelah puas pikir nak pakai ape, sy confirmkan sendiri amik set NR ni. Takyahnye nak bincang2 ngn hubby, Lagipun set NR takdelah susah sangat nak guna rasanya. Dan yang buat saya terpaut adalah kandungan  pil Phytonatal yg dapat mengelakkan ibu2 mengalami masalah sembelit semasa berpantang. Whuii~~ ngeri ok dengar bila sembelit time ni. Dan juga yang paling penting, ianya takkan buat susu kita kering. means ianya membantu untuk memperbanyakkan susu kita kuar. yelah  kan saya dah berniat nak bagi susu badan saya sendiri without susu formula. InsyaAllah. Dan apa yang saya tahu juga ianya takkan mendatangkan iffect pada bayi kita semasa menyusu nanti. Lepas guna nanti baru boleh tau kesannyakan. kenalah tunggu ye.

Bengkungnya plk, sy amik dr Leesa formula. sepatutnya kena sediakan 2 bengkung sekurang2nyakan. takkan nak pakai bengkung yg sama je sampai sebulan kn?? takpelah, lagi satu bengkung saya pinjam kat akk ipar sy jelah.Kena pandai2lah nak berjimat time ni, sebab lepas ni confirm lagi banyak nak guna duit taw~ 



P/s: Oh, saya berpantang di bulan pose. dah resah ne, adakan yang sudi layan kerenah napsu makan minum saya nanti???

3 ulasan:

anna berkata...

hi eiza,i hv experience berpantang dlm bln pose.Kurang bes tp mak still sediakan bf/lunch 4 me...hehehehe

i follow u n link u :)

Zuhaira berkata...

dgr2 cm best gak nona roguy... tp dh beli leesa.. try jela pakai... bak kata eiza, yg penting disiplin ek...

eiza bile due?

eiza berkata...

anna > thanks anna, hope semangat nk dpt shape anak dara berhasil :)

zuhaira > yup harap2 berbaloilah bile guna NR tu, betol2 dugaan ne.Tahan jelah menu diorg time buka pose nanti. EDD 27 julai ne.. hehehe