Sabtu, 9 Oktober 2010

Uda & Dara

Masih lagi dalam mood raya...


eh,eh, padahal dulu kalau mak abah ajak beraya ke rumah saudara-mara. punyalah malas sampai mereka2 cerita taknak ikut. Sibuk pk kerja.kerja. mana nak hadiri open house rakan-rakan lagi... cewah... saja je.
Tapi, biasanya memang anak-anaknya tak reti nak membontot. hehehe..

Tapi, tahun ni, raya beriya2 koo... bukan seminggu.. nah raya dah abis pun mama& daddy Amber masih beraya lagi. gilo. Habis dah kawan-kawan masih lagi buat open house sempena rayakan. kita lanjutkan jelah hari raya sesuka rasa. (ceh padahal x pose pun, raya excited PALING!)

Ni masa pergi rumah Mak ngah kat Muar. bertuah punya anak saudara, dah hujung raya baru sua muka.hehehehe
Ohw... 


Syazwi & Amber.

Syazwi, anak angah . angah sibuk promote panggil anak dia Syaz, tapi saya tetap nak  panggil belon. bolat cam belon. geram tau. dah lah nak jumpa  & main2 ngn dia susah. Ohw. Syazwi lahir bulan 5 aritu, so dia tua 2 bulan dari Amber.


 Hambik!
Tak dapat nak kata apalah bila anak dara dah posing macam tu. Bawak Amber berjalan asik tido jer dia. Naik keta tido. turun keta tido. Yak pun bangun kejap jek.Lepas tu mata mamai lagi neh. eh

Selamba jer sekarang, stokin ntah kemana, sarung tangan pun tah mana.
daddy punya kerjalah ne.. asik2 dia kata, Amber panas, rimas... daddy2..


 Pecah lubang, rupanya kaki puting jugak bujang nih. heh


Seronok tau bila dapat tengok anak sendiri membesar depan mata. Setiap hari, saya selalu ternantikan kemajuan akal Amber membesar, makin cerdik. Hari ni dia dah boleh nampak siapa mama & daddy dia. dah boleh senyum bila di agah. Dah pandai nak ajak orang berborak. Rezeki Amber pun murah, ada je, auntie2 yang hadiahkan baju yg cute2 utk Amber. Apalagi mak yang excited lebih... nak testing baju kat anak banyak2 kali.Yang paling banyak bagi present adalah opismate daddy. oh tak tahan u.... daddy punya opismate.. sangat baik. 


Peralihan bulan memang bayi kuat menyusukan? 

Mula-mula macam pelik jugak kenapa Amber menyusu macam tak puas. Aiyooo asik ek.ek. sekali lepas menyusu memang saya sulamkan dengan air suam. Tapi bila dia rasa lain je. Terus buat muka tak puas hati. Bila bagi susu terus hisap laju. Mak ai.. anak mama... kuat tul menyusu. Takpelah Amber nak membesarkan. 
Saya masih belum campur nestum atau apa2 makanan tambahan pada Amber. Perut bayi masih lembut untuk proses bentuk makanan pepejal selain susu. Lagi satu, saya risau kalau Amber susah nak yak. sekali sehari time dia kerutkan muka nak yak pun dah buat hati mama gunda gulana. padahal normal je tu.




p/s: erm...baru perasan sejak beranak nih entry semua pasal anak. Tapi peduli ape kn...!! :D

2 ulasan:

Jamiel berkata...

Hmm..
Dia jumpa cousin kat muar..
Bestnye ada kwn sebaya..hu3..

eiza berkata...

Tulah....
geram sebab baby2 ne... sume comel2.
kejap lagi meratalah dia jumpe cousin yg lain plk. hehe..