Selasa, 19 April 2011

penginapan di Tune Hotel, Penang & JB

Budget kecik, jadilah tido kat Tune Hotel je.
Tu pun grab awal, jd ratenya murah lh jugak. Ada baik & buruk stay kat Tune Hotel ni..
Bagi aku, ok je dok kat sini. sbb kt penang pun bukan lepak sgt dalam hotel.. cuma nak tido n mandi. so oklah. 
Bilik kecik? Dengan harga bilik promo yg aku dapat. Aku masih lagi puas hati dengan ruang dalam bilik, memang xleh nak main kejar2. Tapi bilik kemas n bersih sangat2. Aku suka! langgar2 bontot pun xpe.. asalkan bilik bersih n cantik. 
Nasiblah Amber belum pandai jalan lagi, so.letak atas katil jelah. aku mandi hubby jaga, hubby mandi aku plk jaga. ganti2.


 Tune Hotel Penang 1

Faciality, ape ek... Ohw ye, 7e n ATM machine. tu je.. gamaknye parking pun kena bayo kat Penang. pening! Kat penang ni masalah parking jelah... g mne2 sume kena bayo. mahal lak tu. Mcm kat Tune hotel ni plk, sekali masuk kena RM5. tp lps tu dh xleh kuar2 g dah... if ngengada nk kuar jugak... kne bayo lg RM5. pening lagi!!

 Tune hotel Penang 2

Tv2 tu sume xde eh. Tapi kalo dah kuar pg balik malam. x sempat nk tgok tv pun. 

 Tune hotel penang 3

 Lobi Tune hotel penang

Ok. Kt JB plak. aku booked kat Tune Hotel jugak. entahlah dh alang2 tu stay jelah JB semalam. Mmber aku bising2 soh lepak umah die.. Tp aku dah ter booked. nk wat cmnerkn. Ala... bukan selalu pon.
Ok. bagi aku kat JB lagi best hotel die. Bilik lagi besar n banyak faciality. dalam bilik ada tv LCD. kt hotel ada cafe, 7e.. lelain tu x sempat survey. sbb aku smpai pun dh malam kn. 

 JB

Ingat nak lepak Danga Bay. Tapi hampa sebab Danga Bay tutup sbb tgh renovate. jadi, malam tu pergi berjimba makan stimboat n BBQ kat Orkit Ria stimboat. kat mana, aku pun tak tau. Meriah sgt dengan adik beradik member aku yg sgt2 happening. cayalah...
Macam biasa, aku jd orang paling last habis makan. Lapar giler dr Penang x lunch kn. maklomlah penat jadi pemandu pelancong ni. Sume aku, ape2 aku, aku. aku.aku..
haih..

tataplah pic adik aku. ni pun main grab je pic dia..
aku nak bergambar bagai? sejak ada Amber ni. lupakan sajalah...

Kat JB ni jangan risau pasal parking. tersedia n free je. Hotelnye pun lagi besar dr penang. n aku suka Tune Hotel JB!

bagi aku tak salahlah kalau nak cuba Tune hotel ni. cuma kalau yang ada anak2 kecil tu mybe kurang selesalah kn. lagipun bilik kat Tune hotel ni sume jenis yg sama double n single. Mybe tak sesuai untuk mereka yg bekeluarga. Tapi kalau nak buat tmpat tido je, buatpe nak stay hotel mahal2 kn. Lainlah kalau banyak duit. hehehe..

Aku kurang banyak duit.
 jadi dok diam2, stay kt hotel murah2 je. asalkan dapat tido nyenyak. Memang nyenyak!

 Kaunter kt penang.

 Lobi 


Bagi aku percutian kali ni mmg best. Walaupun penat sgt. dengan Amber lg, dengan barang2 yg banyak... n ada satu pengalaman paling best. Aku doa2 janganlah Amber po po dalam flight. Masa depart tu Alhamdulillah selamat. n dia pun behave je dok ngn hubby.
Masa return ke JB plk, kt airport dh risau janganlah poo po kat sini. Ok tak. Dalam flight, separuh masa pertama ok lagi. aku pun x risau apelahkn. dalam 15 minit nk landing tu Amber leh poo poo plk! imigin camne?
time tu mne leh nk ke toilet bagaikan. Dahlah sebaris seat kami tu ade sorang amoi. Terpaksalah buat muka x faham. 10 minit macam 10 tahun tau tunggu bilelah nak sampai nih. Adeh..
penat aku nak dirikan Amber je. Dia takmo dok diam lak tu. haih... sebat kang,

Tulah pengalaman paling ngeri.

Memang betul2 macm mak2 dah aku nih!

4 ulasan:

Nurun berkata...

TP ORG CKP TUNE HOTEL NI, KALO NK AIR COND HARGA LAIN. NK TV HARGE LAIN JGK. BETUL KE SIS?

mommyAmberena berkata...

Aah... mmg kne topup tu sume klu nak.ekon xyh pun xpe, sbb ad kipas free.. lg stu ekon kt luar tu masuk terasa gak dlm bilik..
Ala, hotel murah jadilah asalkan dpt tido katil best n shower pun best!
cubalah!

Gadis Semp0i.. berkata...

besar x katil dia? klu queen, agak2 leh muat x untuk 3 orang yang jenis kurus2.. hehe..

charlies_nei@yahoo.com

mommyAmberena berkata...

gadis sempoi...
boleh, tapi kena tdo tahan napaslah.. hehehe..